Wednesday, 6 March 2013

Dah 3 Hari Lewat :-)

assalamualaikum

Masuk harini dah 3 hari lewat period.
Dah boleh buat upt!!
Yeeeyy!!

Itu kalau aku tak buat BBt..
Ini memang terang2 aku ovulate lambat haritu.
Hari ke19.. Jadi takyah sibuk2 nak membazirkan upt ok.
Sepanjang kahwin rasanya baru 3x aku buat upt.
Itupun masa ectopic haritu.
Lagipun aku takda ber BD pun masa ovulate tu.
Sebab Mr.R gi Labuan.
Takpe... Insyaallah...ni last aku period.
Lepasni kalau ada rezeki..takyah dah aku ambil suhu pagi2.

Elok juga period lambat.. Sebab Mr.R takda kat KL sekarang.
Minggu depan baru balik. Kalau period awal rugi lak aku makan clomid nanti.
Allah nak tolong ni...insyaallah...

Haritu jumpa kawan aku. Kawan aku ni ada kakak. Last aku jumpa, kakak dia belum pregnant.
Masatu aku tingkatan 3 rasa.. Jadi aku saja tanya kakak dia dah ada anak belum.
Dia kata "dah..seorang selepas 13 tahun kahwin".
Lama kan... Masa aku tingkatan 2 macamtu tu..aku ingat lagi..macam2 spekulasi orang cakap bila dia tak pregnant lagi. Tapi sebab masatu kecil lagi. Takdalah aku fikir pape. Cuma dalam hati aku "jahatnya dia ni". (dia=makcik yang mengata)
Kawan aku cerita kakak dia dah pregnant dekat 6 bulan baru tahu pregnant. sebabnya badan kakak dia macam besar jugalah. period pun datang sekali sekala. Jadi kakak dia memang tak syak fikir apa langsung. Sampai dia tetiba rasa macam ada benda. Cek2 dah dekat 6 bulan.
Masa sebelum tahu pregnant tu pun kakak dia dah tak fikir langsung dah pasal anak. Suami dia pun ok. Memang kira dah redha habis. Tup tup allah bagi kejutan.

Sekarang anak dia dah 4 tahun. Comel lagi tu.
Tapi dalam hati kecil aku ni...aku berdoa semoga aku tak diuji dengan ujian yang tak mampu aku nak tanggung. Seperti 13 tahun menanti. Sebab aku rasa aku bukan orang kuat. Tapi Allah lebih tahu dari aku kan...

Tarik nafas dalam2...hembus...
Hhaaarrrggghhhhh!!!!!

Insyaallah... Doa banyak2...




1 comment:

  1. Insyaallah ada rezeki doa bnyk2, start makan asid folik dan jangan buat kerja berat

    ReplyDelete