Tuesday, 8 January 2013

Desperate nya aku...

Assalamualaikum

Lamanya aku tak tulis2 ni..
Takda mood dan idea nak tulis..
Nak cerita pasal gi Langkawi haritu pun takda feel rasa. Walaupun seronok sangat2..

Tetiba rasa macam desperate nak anak.. (boleh tak macamtu)
Lagi bila tengok kakak aku gedong Mikail.
Jeles,jeles,jeles...
Tapi itulah.. Jeles jeles pun kena terima juga rezeki nak anak belum sampai lagi..
Cuma aku rasa blog ni betul2 jadi tempat luahan aku sekarang kot..
Tak macam masa kat Labuan dulu... Makan sikit pun aku nak tayang..
Aku taktahu nak luah kat siapa.. Sebab bila orang ni asyik tanya2..Nak cerita kat dia.. Takut nanti dia ingat aku taksuka family dia pula.. Nak cerita kat family aku..aku rasa diorang tak faham situasi aku..

Haritu aku gi taman dengan Mil dan Sil aku..
Sekali terserempak dengan kawan mil&sil..
Ramai tak tahu lagi yang aku ni wife to Mr.R
Soalan pasal anak dah tentu lah kan..
Orang tu anak 5 orang..
Dia tanya kat mil aku.. Berapa orang cucu macam tu lah..
Mil aku jawab "aku tak menjadi" macam tu lah.. Aku macam tersentap sekejap..
Nampak macam aku yang buat mil aku tak dapat banyak cucu..
Sil aku anak 3 orang. Tapi 4 tahun lepas kahwin baru dapat anak pertama..
Tapi family mil aku semua baik gila dengan aku.. Cuma entah erh..mungkin diorang rasa ayat tu takda apa apa kot..
Aku pun takdalah tarik muka ke apa.. Aku senyum je lah... Senyum sampai meleret sebab taknak bagi hati aku ni sedih2..

Dulu masa di Labuan.. Aku dah nekad.. Balik KL aku nak proceed step IUI semua tu..
Makan clomid ker..
Tapi... Kena lalui semen test dulu kan... Itulah masalah aku sekarang...
Aku dah sampai operate semua kan.. Tapi dia belum pernah buat test satu tu.. Dia taksuka dan aku faham..
Jadi benda ni jadi masalah untuk proceed IUI..

Aku dah puas pujuk.. Walaupun aku rasa aku kot yang punca kami belum ada anak.. Tapi test tu wajib kena buat juga. Lagi nak buat iui ivf kena buat juga kan..
Jadi bila fil aku asyik tanya,tanya dan tanya.. Aku sampai rasa nak jawab "tanyalah pula kat dia"
Tapi tak baik pula kan...

Sekian..

4 comments:

  1. knpa taknak buat. simple je menda tu. tak smpai 5minit siap (if dia bersedia nak keluarkan lew.. hikhikss)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kak reen.. Benda senang sangatkan.. Tapi dia tak suka nak tututu. Puas pujuk dah ni.

      Delete
  2. kene pujuk hubby baik2.. susah jugak klu husband x nak beri kerjasama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. Harap2 ada lah rezeki sebelum saya perlu paksa hsbnd ni.. =)

      Delete