Wednesday, 9 October 2013

Selamat Ulang Tahun Yang ke-3

Assalamualaikum

Yeeeeerrr..... 3 Tahun dah...
Selamat ulang tahun perkahwinan Mr.R....
Doa yang kita pohon biar jadi rahsia antara kita dgn Tuhan saja yer...


Nikah 9/10/2012.. Bersanding kat rumah aku 10/10/2010.. Ikutkan tarikh 101010 tu Mr.R yang pilih tapi tak sesuai pula nak nikah hari ahad.. Jadi kena nikah hari sabtu 9/10/10..

Hahah (tetiba gelakkan) Kami kenal dekat kedai makan PakMail.. Masatu aku tolong2 kat situlah.. Company Mr.R selalulah makan kat kedai aku.. Aku perasan juga Mr.R ni.. Tapi tak mesralah.. Sebabnya dia pemalu ya rabbbbiii.... Lepastu asyik dengan PDA dia je.. Dalam hati aku berlagak gila.. Tapi dengan officemate dia yang lain kitorang mesra juga.. Adalah bertegur sapa.. Hehehe Yang Mr.R ni pagi pun makan kat kedai aku. Sabtu pun breakfast kat kedai aku. Aku perasan tapi takdala fikir apa2..

Sampailah satu haritu aku cuti tak datang kedai sebab hantar arwah nenek ke hospital. Isnin depan tu dorang start kirim2 salam kenen2kan aku. Ada sorang pekerja ayah aku ni beria2 nak nak kenalkan aku dgn Mr.R.. Tapi aku dah sound awal2.. jangan pandai2 bagi no hp aku.. Aku tak halalkan.. hahahah Sampai gitulah kononya.. Yang Mr.R ni bila org mengusik dia,dia buat muka macam tak suka. dalam hati aku "jangan ingat aku lak yang nak kat dia" Alih2 ada satu pagi tu,dia nak bayar.. Lepas dia bayar dia patah balik cakap nak kenal dengan lebih rapat lagi dgn aku. Menggigil gak aku! Hahah Aku dgn sendirinya bagi no hp aku. Kitorang bermesej tanpa jumpa selama sebulan. Lepas tu dia terus jumpa PakMail cakap nak hantar rombongan meminang. Masatu aku terkejut gila. Aku kata aku taknak lagi kahwin2 ni.. Yang paling penting PakMail dah suka kat dia. Sebabnya inilah org pertama yang berani jumpa PakMail berterus terang. Yelah kat sini PakMail memang semua org tahu GARANG.. PakMail kata kalau taknak terima,jangan kawan langsung dgn dia. 

Selang seminggu macamtu Mr.R macam tunggu kata putus akulah. Tetiba dia suruh buat keputusan juga sebab dia kena ke Labuan. Masatu aku terus buat keputusan terima dia. Hahah Tak Malu gila! Aku siap bagitahu family aku,kalau wakil Mr.R datang jangan tolak pula. Kalau tolak aku lari ikut gi Labuan. hahahah

Jadi takdan nak dating dia dah kena gi Labuan. Bila dia balik dua bulan sekali macamtu lah baru jumpa. Tak sempat nak bercinta cintun terus tunang kahwin.. Lepas kahwin aku ikut terus gi Labuan sebabnya Mr.R kata aku ni peramah sangat.. Jadi dia takut org ngorat aku.. (Hahahah Padahal dia sorang je yang suka aku)

Mr.R ni ada sejarah apa pun aku taktahu lah.. Kawan2 dia bagitahu dia ni taknak kahwin dan takut perempuan.. Tapi bila jumpa aku terus nak kahwin cepat2.. Aku kata aku dah mandrem dia masa dia makan kedai aku.. Hahah Then,dah kahwin baru dia cerita selama ni dia dah lama suka aku tapi takut aku dah berpunya. Patutlah dia datang kedai aku setiap hari pagi tengahari dan petang. sebabnya nak tengok aku. Sabtu kalau tak kerja pun dia datang juga. hahah Penangan cinta lah katakan.. 

Ni dah 3 tahun semoga apa yang diimpikan menjadi kenyataan dan mendapat berkat dalam jalan yang kita pilih ini...

Saja je pilih gambar yang ni.. Sebabnya tetiba rasa macam sedap gila lak lauk pengantin ni.. Masa kenduri tu aku tak lalu langsung nak makan... Hahah aura pengantin lah katakan...

 Sekian,Terima kasih.