Thursday, 8 March 2012

Teringin Pulak...

Assalamualaikum

Bila hati dah teringin....

                                                                Steamed Bread Pudding

Inilah first time seumur hidup aku buat bread pudding ni untuk sarapan.. Sangat2 teringin... Kelam kabut lah mencari balik resepi ni. Dulu pernah salin masa sebelum kahwin... Hasilnya sangat memuaskan hati... Yummmy!!! Tambah pula dengan kuah kastard... Makin galak aku makan... 
Bila Mr.R kata sedap lah you... Waaahhhh...rasa macam nak gi buat lagi... Tapi baru buat satu talam pun tak larat nak perhabiskan...

Untuk dinner tu Mr.R gedik pula teringin nak makan lamb... Dah beli semalamnya,tapi aku lupa nak panggang... Bila Mr.R perli aku pasal lamb tu barulah aku teringat.. Keluar kan terus perap... Sempatlah aku buat nasi goreng... Jadi makan lamb dengan nasi goreng kampung yang tak kampung sangat dengan kentang putar yang tak putar sangat... Aku buatlah sikit sos black pepper...


                                       Nasi tu untuk bergambar sahaja. Siap bergambar aku tambah lagi

Bujet nak susun gaya restoran lah kan... Tapi bila tengok gambar,aisey....tak cun langsung pulaknya... Sepanjang aku hidup 24 tahun,aku tak pernah makan kambing... Adik beradik aku memang tak sentuh langsung lah lamb2 ni.. Mak ayah aku makan juga lah sikit2... Tapi lepas je kenal Mr.R....terus aku boleh ngap kambing ni... Memang betullah orang cakap,bila dah kahwin tak sampai berapa bulan pun,dia dah boleh pengaruhi kita macam2...

*tadi ada kebakaran besar kat taman aku. Mr.R ditugaskan jadi wartawan. Nanti aku upload. Hahahah

No comments:

Post a Comment