Wednesday, 10 July 2013

Temuduga dan Selamat Berpuasa

Assalamualaikum

Waaahhh... Hidup segan mati tak mahu dah blog ni.. Kesiannya blog ni dapat tuan tanah macam aku..
Takdan dah nak cerita apa2.. Serius tak busy sangat pun tapi buat2 busy je aku nie..

So semalam selesai sudah 6 temuduga yang aku dapat.. Satu bulan 6 temuduga.. Semua kerja kerajaan.. Semuanya aku pergi dengan usaha yang tinggi menggunung lah boleh kata.. Inilah aku.. walaupun asalnya aku macam taknak.. Tapi kalau dah buat satu benda,aku buat sungguh2.. Macam interview ni,aku ready sungguh2 macam nak ambil periksa besar.. waa..waa..waa..

Sebenarnya aku dah tak ingat dah bila aku hantar permohonan ni.. Sebab dah lama sangat.. Aku pun tak ingat aku ada mohon kat jabatan tu ke tak.. Sekarang tunggu je lah.. Kalau memang ada rezeki aku kat situ..Insyaallah...dorang panggillah aku kerja.. Tapi kalau takda rezeki..hmmppp... Aiiikkkk...macam dah bertukar fikiran je nak kerja ni.. :p

Tahun ni nampaknya aku berpuasa di KL lah.. Tahun lepas kami berdua je sahur dan berbuka di Labuan.. Sekarang taklah.. Kalau tak di rumah aku,rumah family Mr.R lah... Tahun ni pun tahun ketiga puasa berdua lagi.. Belum bertambah lagi.. Tapi Insyaallah..Dengan izin Allah..tahun depan bertigalah kami.. Amiinnn...

Aku dengan KakJah dah plan nak buat kuih raya tahun ni.. Selama ni tak pernah buat ok.. Sebab KakJah order saja.. Tapi tahun ni aku dah pujuk beria2 buat kuih raya.. Konon dah ada pengalaman sikit masa kat Labuan buat kuih sendiri kan.. Aku dok kata senang ma..senang.. Mak aku kata nak buat,buat awal2.. Sebabnya.. Kalau tak sedap..sempat lagi nak gi cari kuih yang sedap.. Ceehhttt... Lagipun apa guna ada bakal chef kat rumah ni kan.. Masa nilah nak tunjuk hasil belajar 3 tahun..

Dah.. Itu je aku nak cerita.. Apa2pun.. Selamat menjalani ibadah puasa dengan sebaik mungkin.. Semoga ibadah kita tahun ni lebih baik dari tahun2 sebelum ini.. Bulan2 puasa ni,mulut kena kurangkan bercakap supaya taklah kurang pahala puasa..(peringatan untuk aku)

Sekian...

2 comments:

  1. Car, selamat menjalani ibadah puasa. Smg Allah melimpahkan rahmatNya buat kita semua di bulan yg mulia ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah sweettooth.. Semoga tahun kita semua dilimpah rahmatNYA..kan..

      Delete