Tuesday, 23 October 2012

Tiket Kami 28 October 2012

Assalamualaikum

Waarrgghhh.... sedar tak sedar lagi 5 hari kami akan pindah KL
Alhamdulillah... Semua barang nak jual dah pun terjual...
Separuh barang dah pos.. Tinggal astro dan dapur saja nak dipos..

Set Home Theatre Dah selamat Bertukar Milik

LCD TV pun dah selamat ditakluki oleh orang lain

Dapur rasanya perlu kot pos.. Awal2 ni memang akan duduk menumpang kasih rumah PakMail atau PakRamli.. Gilir2lah..
Lepas 9 November nanti baru duduk rumah Mr.R.. Tak boleh sebut "rumah Kami" sebab Mr.R yang beli. hahahah
Masa pindah nanti rasanya memang takda renovate apa kot.. Nak renovate terus rasanya macam tergesa2 pula.. Bagi tenang2 dulu.. Kumpul2 duit dulu (ini sebenar2 alasan) baru boleh fikir nak buat kitchen cabinet ke renovate rumah ker.. Jadi sementara tu kena pakai dululah dapur ni.. Takyah nak beli2 baru.. Kot Mr.R kena transfer tempat lain pula.. Aminn...

Astro... Ni satu hal juga ni...
Kami sebenarnya dah pakat taknak langgan astro dah kat KL nanti..
Tapi sebab kami baru je tukar beyond 4 bulan.. Jadi ada lagi 6 bulan kontrak..
Kalau nak terminate account kena bayar penalty RM240.. Jadi kami dah kira2..berat piring tu ringan jer.. Tak sampai RM50 pun nak bawa balik.. Tu sebab pos kan juga astro tu..
Nanti kat KL pun pemasangan semua free jer.. Tu yang bawa juga lah..

Kat Labuan ni wajib pakai astro.. Kalau tak takda siaran. Ada siaran Brunei saja. Tu pun ala2 berita semasa gitu..

Apa lagi erh.. Rasanya takda apa dah.. Barang semua dah pack dah.. Tinggal baju hari sabtu ni je lah..
Ticket pun dah beli..
Owh... Raya haji kami beraya kat sini jelah.. Taktahu lah nak makan apa.. Nak masak pun dapur dah pos.. Nak masak air pun kettle dah pos juga.. Terpaksalah makan rendang ayam kat OldTown.. hahah

Okay..Itu sajalah kot..
Sekian.

No comments:

Post a Comment