Tuesday, 22 May 2012

Tentang Perfume

Assalamualaikum

Sebelum aku kahwin dengan Mr.R, aku bukanlah peminat tegar perfume. Aku pakai tempat tertentu je. Bila nak keluar2 dengan kawan ke.. Aku calit lah sikit. Dari kecil sampai sebelum kahwin tu..aku cuma kenal perfume White Musk dari Body Shop saja.. Sebab? Sebab mak aku pakai ni dari muda dulu sampai lah beranak pinak. Jadi aku dengan kakak aku cuma pakai perfume ni sajalah. Itupun mak aku punya.

Bila kenal Mr.R ni..dari jauh aku dah bau perfume dia.. (hahah ni aku tipu). Aku tak berapa biasa sebenarnya bila lelaki suka perfume. Sebab? Sebab Pak Mail tak pakai perfume pun wangi.. Hahahah Abah aku tak pernah pakai perfume pun.. Jadi adik2 lelaki aku semua tak pakai perfume.. Tapi dorang takda masalah bau badan yer... Cuma bila dah masing2 dah melangkah jauh..barulah berjinak2 pakai perfume ni.. Tambah lagi dapat abang2 ipar yang suka perfume.. Duk jenuh lah asik mengirim perfume untuk diorang.

Bila sampai Labuan,perfume murah2 lah pula.. Boleh kata Mr.R dua minggu sekali tu mesti beli.. Mr.R kata perfume murah kat Labuan berbanding KL.. Tambah lagi bila dia buat sale.. Tu yang kena beli.. RUGI tak beli... Kenkadang harga kat KL 200 lebih,kat sini lepas diskaun dapatlah 150  macamtu.. Murah sikitlah.. Aku yang tak peminat perfume2 ni, selagi yang ada belum habis,takdalah aku nak menambah..

Dulu aku taktahu pun nak bezakan lelaki punya yang mana perempuan punya yang mana... (Aku tahu orang lain semua dah tahu) Rupanya bila lelaki dia tulis -POUR HOMME-


Perempuan aku tak sure pula tapi bila cek balik kat botol perfume,ada tulis -POUR FEMME-


Lepastu kalau nak yang boleh tahan lama bau dia tu,kita ambil yang ada tulis -EAU DE PARFUME- ataupun panggil EDP.




Tapi kalau dia tulis -EAU DE TOILETTE- ataupun EDT bau dia tak tahan lama lah sangat...




Tapi macam Mr.R cakap,tengok jenamalah.. Macam Remix ni pun EDT tapi tahan lama..





Saja je buat entry ni.. Sesapa yang berhajat nak order perfume yang kat semenanjung mahal boleh lah order kat aku... Hahahh Tipu okayy...


*Ya Allah,permudahkanlah urusanku Jumaat ni... Amiinnn

1 comment:

  1. Haaaa... akak da tak payah beli perfume utk setahun sbb da dpt perfume pree tu ari.. tp akak pun giler perfume jugak.. hihi (T___T)

    ReplyDelete