Thursday, 3 May 2012

MissCall From Abah

Assalamualaikum

Pagi tadi pukul 5 am.. Tengok kat hp ada missed call dan mesej. Tengok2 rupanya abah..

"Abh cal. Mis u. Ttp awat tak agkt.."

Kesiannya abah aku... Semalam hp aku tetinggal dalam keta. Bila nak tidur nak set alarm,baru perasan hp takda.. Mr.R keja malam,malam tadi.. Pukul 4 pagi baru balik... bawa naik terus hp aku.

Jadi baru tadi aku call balik abah aku.. Huuu... Sorry berpuluh kali aku.. Abah suruh balik.. Abah aku kata nak support tiket.. Huhuhu Bukan soal duit... Cuma sekarang Mr.R tengah banyak keja... Nak balik,malas nak balik kejap2.. Kalau boleh nak lah cuti seminggu... Kalau tak..macam tak puas jer aku rasa duk umah...

Nak tergelak aku ingat... Tiap kali aku balik... ada jer benda yang aku buat... Mula2 balik lepas kahwin,mak aku suruh panaskan ayam masak merah... Mak aku kerja... Aku panaskan lah.. Pastu aku boleh naik duk atas..tidur... Alih2 terjaga bau sedaaaappp je aku rasa... Dalam hati aku ni... Sapalah yang masak sedap sgt ni... Tetiba hp aku bunyi... abah aku tanya ada masak apa2 tak.. Baru aku teringat,aku panaskan lauk.. Kelam kabut aku turun,tutup api..

Malangnya ayam masak merah mak aku tak dapat diselamatkan lagi... Hihih Rentung yang amat... Abah aku nak marah,tapi serba salah kot. Yelah...anak dah besar kan... Dah kahwin lak tuh... Selamattttt....

Mak aku balik tanya ayam dah habis? Aku tak jawab pape tau... Mak aku cakap lagi dah habis baguslah... Takyah simpan2 dah... Pastu alih2 abah aku cakap "Tadi ada orang nak bakar rumah kita".... Hahahah Terus aku piat telinga abah aku... Hahahha Mak aku teruslah eee....sayang je ayam tu... Hihihi

Bila erh nak balik semenanjung... Huuuuu

2 comments:

  1. anak manja abah ni.
    Tapi..akak nak cakap ni... tp jangan mempengaruhi apa2 tau..
    akak kan, kalo mak atau ayah suh balik tu, akak balik je. keja tu kalo ikutkan mmg byk. Elina balik la dulu, ke asben tak bagi balik dulu?
    Mesti abah elina rindu anak dia tu :)
    Tkpun, apa kata, suh abah je gi Labuan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kak Reen.. Ni dah rasa nak balik sgt dah ni.. Terus isi borang cuti.. =) Insyaallah...akhir bulan ni balik... Memang Kak Reen.. Nak tunggu keja takda..harapanlah... =)

      Delete