Tuesday, 17 April 2012

MENGANTUKNYA

Assalamualaikum

Ngantuk boring
Ngantuk Boring
Ngantuk Boring

Bos ada training kat hotel... Makanya aku jadi ngantuk sebab boring. Sampai nak terlelap mata aku ni duk depan laptop.. Tapi baru lepas makan... Haishhhh mana boleh terlelap.

Aku dari dulu lagi... kalau lepas makan,selagi belum cukup 2jam...aku takkan baring atau landing2 lah.. Dah cukup 2 jam baru boleh baring. Untuk elak perut buncit. Tapi kena cukupkan 4jam baru boleh tidur... Hahahah Tapi apa kes pula aku nak baring2 kat office kan..

Aku tak ingat baca kat mana entah artikel kesihatan tu. Tapi sejak zaman sekolah lagi aku dah buat. Jadi kakak dan adik2 aku pun semua ikut. Sebab kami ni macam jaga2 badanlah kononnya. Adik2 aku dua2 lelaki tu pun sibuk nak jaga2 juga.

Yang kelakar kalau masa bulan Ramadhan lah.. Kan sahur pukul 5.. Jadi makan2 mesti pukul 5.30 baru siap semua. Jadi kalau nak baring ke tidur semula ke kena tunggu 7.30 ke atas lah. Adik2 aku kakak aku sanggup tu sandar kat dindinglah,duduk kat kerusi lah taknak baring sebab takut perut buncit. Hahah Kenkadang tu siap tertidur2,tersengguk2 sebab nak cukupkan 2 jam. Duk gagah juga taknak baring. Ap kes?? Bila tersedar tetiba tanya kat aku "dah cukup 2jam belum?"

Pastu,aku kalau rasa dagu macam nak berlapis...tidur mesti aku tak pakai bantal. Dalam 2 minggu ke aku tidurlah tanpa bantal. Adik aku kakak aku pun sangguplah tidur tak pakai bantal juga. O on betul.

Bila ingat zaman2 dulu seronok jer... Tak perlu fikir apa2.. Yang perlu fikir cuma jaga hati dan hormat mak ayah. Sekarang,macam2 pula kena fikir. Macam2 ker? TAK!! Satu je yang aku asik fikir...................... Fikir dan menanti....
Namun kehidupan sekarang juga jauh lebih baik dari dulu dan lebih tenang.

No comments:

Post a Comment